Известие

Collapse
No announcement yet.

Стържене откъм скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стържене откъм скоростите

Колеги, някой да се е срещал с подобно нещо - стържене откъм скорстите - като се натисне съединителя (който е чисто нов комплект при мен, заедно с помпа на съединителя) и шума спира, като се отпусне - отново стържене. Иначе самия педал си се държи добре, да го у педала да го...

Не вярвам да е от съединителя, по-вероятно ми се струва да е от скоростите...

А един спец тука вика и на баща му Фиата бил същия. Това си било така и няма решение на въпроса..., което нещо не ми харесва да е така.

Освен смяна на масло в скоростната кутия и някаква добавка да тушира малко ефекта?

Съвети?

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

При мене е същото положението. И аз съм с нов съединител и смених и ск. кутия но пак си "стърже". Смених и масълцето на кутията с по-гъстичко но никакъв ефект. В началото на другата седмица ще я карам при по-кадърен майстор от моя и ако се разбере причината ще пиша
    146 Boxer 1.6 '95 с климатик

Comment

Дръж ме в течение моля, че ме дразни много това стържене и искам да го махна. Мерсаж

Comment

Щом, шума спира, когато натиснеш педала, значи като за начало имаш износен лагер на първичен вал.... сега колко още неща има повредени вътре никой не може да отгатне, но за сега си за ремонт на кутията.
        Успех.
        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
        сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Благодаря!

Не ми е по сърце отговора, но какво да направиш. Мисля за момента наистина да сменя маслото и да турна добавчица - говориха ми за някакви старшни руски щуротии... Пък на лято живи и здрави...

Някой ползвал ли е такива добавки да се похвали с резултат?

Comment

при мен беше същото.първо ми казаха 4е е аксиален лагер,но се оказа 4е не било това.после ми взеха 200 лв в александар ауто за два лагера.това само за лагерите.смениха ми ги 1 месец не виеше но пак по4на.не е както преди но пак се 4ува.така 4е по-добре си карайте така.

Comment

колега.... все едно нищо не каза.
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Някой да похвали масло за скорости и добавки? Това поне мога да го направя за мойта Алфица...

Comment

Аз па си мисля че е от вилката на лагера
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                  X